Digital-scrapbooking.nl

Laat je creativiteit de vrije loop...

Tutorials met betrekking tot het zelf designen van je eigen scrapkits en tips & tricks voor scrapbooking.
Gebruikersavatar
By MissHappy1980
#20047
Okay, ik heb dus een dit bloempje:

Afbeelding

En zou het graag een ander kleurtje willen geven die bij mijn layout past... Hoe doe ik dat?
(sorry ben blond... lol)
Gebruikersavatar
By MissHappy1980
#20056
Het lukte inderdaad niet toen ik thuis, enorm frusterend! Vandaar ook dat ik toen deze vraag geplaatst had, was het zo zat, hahaha. Maar goed lukt nu inderdaad wel!
Gebruikersavatar
By renata
#20065
ik doe dit ook zo maar vaak krijg ik dan toch niet de juiste kleur, en als het de juiste kleur is ziet het er plat uit zoals je het noemt marieke
Gebruikersavatar
By mayooo
#20134
Het wil ook nog wel eens helpen om de lagen andersom te zetten. Dus als je normaal je bloem hebt en daarboven je kleurlaag die op 'overlay' staat, je kleurlaag dan eens op normaal zetten en je bloem boven je kleurlaag en die bloem dan op 'overlay' zetten. (of andersom dus). En ctrl+l (levels) werkt ook goed.
Gebruikersavatar
By Willemijne
#20194
Wat ik vaak doe ipv een layer style met color overlay is een nieuwe layer maken boven in dit geval de bloem en die met de paint bucket vullen met de gewenste kleur, vast clippen aan de bloem en dan als blending mode color overlay. Dit geeft volgens mij precies hetzelfde effect, maar zo kan je wat handiger evt de kleur aanpassen en met de blending modes spelen. Van het elementje wat je wilt recoloren zet ik eerst altijd de saturatie op 0 (ctrl u geloof ik). Wat ik dan vaak doe als de kleur niet precies is wat ik wil, is met de levels spelen (ctrl l), dan kan je wat beter de uiteindelijke kleur bepalen. :)
nieuwe aanwinsten

fwp http://www.sweetshoppedesigns.c[…]