Digital-scrapbooking.nl

Laat je creativiteit de vrije loop...

Even doorlezen voordat je gaat posten.
Gebruikersavatar
By Fioontje
#6
Tsja, dat zullen een aantal mensen, en dan voornamelijk de analoog-scrappers (met papier) zich wel afvragen. Voor mij was de doorslag de eerste 2 redenen:

1 - Het is goedkoper.
Analoog scrappen is een leuke hobby, maar kan ook aardig in de kosten lopen. Al die (zuurvrije) achtergronden, elementjes, speciale ponsjes, cutters en ander materiaal zijn niet goedkoop, dus het kan aardig in de kosten gaan lopen als je een enthousiaste scrapper bent. Voor het digitale werk is voldoende gratis te vinden op het internet om zonder kosten een compleet boek in elkaar te scrappen

2 - Het neemt minder ruimte in beslag.
Ik denk dat veel analoog-scrappers dit euvel wel kennen. Hele bakken, mappen en bureaulades vol met spulletjes. Sommigen hebben het goed bekeken en hebben zelfs een eigen scrapbook-kamer afgebakend in huis. Dit euvel kende ik ook en ik had geen extra kamer over om dit allemaal in kwijt te kunnen. Dus als ik aan de knutsel ging, was het altijd aan de eettafel, die ook weer helemaal opgeruimd moest worden als de warme hap op tafel kwam. Bij digitaal scrapbooken wordt alles op de computer/ laptop of harde schijf opgeslagen, die ook zo de kast in gaat als je ermee klaar bent. Geen onhandig grote bakken die veel ruimte in beslag nemen.

3 - Geen verlies van materialen.
Bij analoog scrappen hield ik altijd wel wat snippertjes over, die ik vervolgens toch nog bewaarde. Je kan er in de toekomst misschien nog wel wat mee. Die snippers nemen op den duur en met zijn allen ook weer aardig wat ruimte in beslag, waardoor je weer bij punt 2 komt. Bij digitaal scrapbooken heb je dat wederom... niet.

4 - Materialen oneindig hergebruiken.
Lijkt een beetje op punt 3, maar toch net even wat anders. Als je achtergronden en embellishments koopt voor het analoog scrappen, kan je deze maar 1 maal gebruiken. Dan moet je daarbij ook goed bedenken hoe en waar je deze wilt gebruiken, want gebruikt is nu eenmaal gebruikt. Bij digitaal scrappen kan je al je elementjes en achtergronden steeds weer opnieuw gebruiken, ze blijven gewoon op je pc staan! En met dit punt kom je ook weer bij punt 1: doordat je digitale materiaal steeds weer opnieuw kan gebruiken, ben je ook stukken goedkoper uit!

5 - De mogelijkheden zijn oneindig.
Natuurlijk kan je met analoog scrapbooken ontzettend veel en kan je ook van die manier zeggen dat deze manier oneindig veel mogelijkheden biedt. De digitale manier biedt deze mogelijkheid ook, maar op een andere manier. Je kan alles aan je pagina toevoegen en alle kleuren gebruiken die je wilt. Heb je iets niet, dan maak je het zelf of download je het gewoon. En het leuke is: Je kan er zoveel in zetten als je wilt, je boek wordt er niet dikker op en past gewoon in de kast zoals alle boeken. Bij analoog is het zo, hoe meer embellishments, papier en foto's je gebruikt, hoe dikker het boek wordt!

Deze redenen zijn trouwens niet bedoeld om het analoge scrappen af te kraken, maar is een vergelijking met elkaar. Zo zijn er natuurlijk talloze redenen te bedenken waarom je digitaal zou gaan scrapbooken.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]